Fortsätt till huvudinnehåll

Maj 2017

Sedan sist så har vi hunnit med lite blandad kompott. Egentligen har vi nog kanske tagit det rätt lugnt, mycket beroende på att vintern höll i sig väldigt länge här uppe i norr, och resten mest på grund av att jag jobbat och varken haft så mycket tid eller ork att ta tag i hundträning och liknande. Men, lite har det ändå blivit. I mars så  tränade vi lite på klubbens "inomhusträningar" i ett ouppvärmt växthus, i samma växthus gick vi sedan i början av april som åskådare på clinic med Maria Brandel, anordnat av Nordmalings BK. Väldigt inspirerande!
Maria Brandel
Lite blandade foton från clinicen här nedan
























Såklart hade det varit roligare att gå som aktiv, men kravet för att gå som aktiv var att man tävlat gamla lydnadsklass 2/nya klass 1 med sin hund och det har jag ju tyvärr inte gjort med någon av dem.

***

Ärteplättens Magica Vetra, "Tinja"

I maj kom Frida med Kaijus syster Tinja på besök. De var här en sväng förra sensommaren/hösten också men nu hade lilla Tinja vuxit på sig både i sätt och utseende. Jätteroligt att träffas. Frida har tävlat en hel del med Tinja, de har tagit flera pinnar i agility och agility/hoppklass, de är uppe i lydnadsklass 1 (nya reglerna) och de har även startat två gånger i rallylydnad med godkänt resultat både gångerna.







***

Appropå släktens framgångar så har en annan syster till Kaiju precis blivit rallylydnadschampion! Soya, Ärteplättens Magica Audra. Förutom rallylydnad har de även tävlat en del lydnad och är uppflyttade till nya klass 2 (gamla trean).

Bilden oärligt knyckt :)
***

Vi har ju också tävlat lite i år, mot alla odds. Jin har gått tre starter i rallylydnad och Kaiju två, och sedan har jag kört en startklass med båda grabbarna. Någon av hundarna har stått på prispallen vid varje tillfälle, alla starter har gett uppflyttningspoäng. På lydnadstävlingen fick de dessutom varsin pallplats som etta och tvåa. :)

 







***

Sist men inte minst så kom Feng äntligen med på ett MT några dagar innan fyraårsdagen. Hon blev godkänd, den söta lilla svartmyran. :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Upp och ner

Ja, vad säger man... det är alltid full rulle i vårt hus. Nu har Henrik semester, och han har jobbat på med takrensning och lite allt möjligt. Jag har fullt upp med diverse påhitt som vanligt, är det inte det ena så är det det andra. Jobb, hundar, utflykter, trädgårdsfix... Det allra senaste är väl kanske att vi äntligen fått hem ett gäng får igen, några klövsjöfår och några helsingefår. De har bott här i ett par veckor nu, men först i går började vi valla in dem. Nu när vi har egna får igen, efter drygt 3/4 år, så kommer vi förhoppningsvis att kunna göra lite hemläxa mellan privatlektionerna hos Tibblin vilket borde ge lite mer rutin. Lilla Kaiju är inte så liten längre. Han mäter nog ungefär 45 cm i mankhöjd och väger runt 12 kilo, 18 veckor gammal. Han har tappat alla pyttetänder fram och nya har pluppat upp. Vi har testat honom en gång på får, och jovisst satte han igång och jobbade. Uppvisade djurkänsla, inga huliganbeteenden, ingen balans mot mig heller men det kommer

I morgon hämtar vi hem den nya stjärnan

Busdjuret

Den största lustigkurren jag någonsin haft äran att bo med...