Fortsätt till huvudinnehåll

Tack och hej, 2017
Året då Feng genomgick sitt MT med godkänt resultat. Året då jag tävlade både Jin och Kaiju med tre titlar på vardera hund som kvitto på att vi är på rätt väg. Året då jag haft flax på jobbfronten. Året då vi äntligen hittade vårt hem och blev gårdsägare på riktigt. Sen så har vi fått lite tillskott med, två kattungar. Svarta och söta som socker, lite föryngring nu när kattgubbarna börjar bli lite till åren.

Den största nyheten är väl gården. Den här gården och jag har faktiskt en historia som stäcker sig längre än till visningen en kylig dag i början av hösten. Sist den var till salu, för tretton år sedan, var jag också här. Då var det sommar, grönt, varmt. Gården har funnits i mitt minne ända sedan dess, och den har kommit på tal då och då genom åren. Den var något särskilt, helt enkelt. När den dök upp till salu nu i höstas så var det aldrig någon fråga om saken, Henrik fastnade också för den innan vi ens varit på visning. Vi såg den, träffades över lunch och så var det i princip bestämt. Det var vår gård, vårt blivande hem, och från det första flyttlasset har det känts som att vi bott här i många, många år. Vår gård, vårt hem. Här finns allt man kan önska sig och lite till.

Det var på många sätt ett slitigt år, men sett till det stora hela var det ändå rätt fantastiskt. Nu blickar vi framåt mot ett nytt år fyllt av nya äventyr och såklart... livet på landet, med får och allt som hör till. Vi flyttade in i november, snabba ryck efter att gårdsköpet blev klart, så vi har lite tid på oss nu över vintern att planera och förbereda. När tjälen går ur marken börjar livet... :)

God jul, och gott nytt år!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Juli 2017

Så fick vi då äntligen sommar... I år dröjde värmen, och den där gården vi väntar på dröjer fortfarande. Vi sitter ju tack och lov inte i sjön, men att vi letat gård i två hela år känns såklart lite småsurt.

På hundfronten har det varit lite blandad kompott, som vanligt. Kaiju har påbörjat omskolningen till spårhund (i brist på aktivitet i sökgruppen), vi har tävlat ett par startklasser och både Jin och Kaiju har fått titeln LD Startklass. Jin blev dessutom klubbmästare i lydnad på hemmaklubben. Nu har Kaiju fått gå på sommarvila från allt vad lydnad heter, Jin däremot ska inte ha någon vila för han fungerar bäst om han får hålla igång. Helst varenda dag, hela dagarna, hahaha (men så roligt ska vi inte ha). Så, nu börjar vi plocka in Klass 1-momenten, helt enkelt. Har väl nosat på dem förut men nu "ska vi". Feng har fått köra lite agility, och jag har börjat peta lite på lydnadsmomenten inför Startklass med henne för att "varför inte". Athos... Athos har börjat se …

Valpar växer snabbt

I morgon har Kaiju bott här i tre veckor, och nu har jag nog börjat få en rätt klar bild av vad för sorts hund jag har fått på halsen den här gången. Det roligaste med den första tiden är nog faktiskt att hitta de där sakerna som gör hunden till den unika individ den är, och sedan förstås följa utvecklingen därifrån under de kommande åren ända in i vuxenlivet. Jag är rätt trygg i själva valpägandet... jag tar saker och ting som de kommer, men har ändå lite av en mall jag jobbar efter. Det sitter väl rätt bra i ryggmärgen efter ett par hundar, antar jag. Jag vet vad jag vill ha och vad jag inte vill ha, beteendemässigt, och jag utgår alltid ifrån att vardagsuppförande, trygghet och relation kommer först och "träning" är sekundärt. Visst slinker det in lite grundsaker, men det är väldigt begränsat i början. Inklickning, namnet/inkallning, belönar naturligtvis all spontan kontakt... nytt för den här turen med valp är att jag lagt in omvänt lockande. I övrigt handlar det mesta o…